Har kitesurfing et Intranet?

Du er blevet helt hooked på kitesurfing og kan ikke vente med at komme i gang! Det virker bare til, at der ikke rigtig er nogen omkring spisebordet, der deler interessen med dig. Hvad gør du? Du læser guiden til sites, apps og personligheder, som alle på stranden snakker om!

Hvor finder jeg folk med samme passion for kitesurfing?

Kite buddies Danmark – Godt forum til at finde din soulmate i kitesurfing 

Hvor surfes der – Gruppen næsten alle kitesurfere er medlem af. Der er dagligt opdateringer om, hvor i landet der bliver pumpet kites op, og med tiden, kommer du helt sikkert til at stifte bekendtskab med mange af medlemmerne derinde.

Kitesurf køb salg – Selv om du måske har købt alt dit udstyr, så glem ikke, at kitesurfing er en udstyrssport. Der går ikke mange sessions, før du er blevet forelsket i et nyt board. Stort set alt grej i Danmark bliver sat til salg her og det skal ikke gå forbi din snude.
OSB! Husk og læs vores brugt guide inden du kommer for godt i gang med at købe ind… 

Kitesurferen det første danske community for kitesurfing. Massere af interessante rejseartikler, produkt-reviews og snik snak. Smut ind og lav en bruger, så du er med i fællesskabet.

Surfers media – Igen massere comminity, men her handler det om at dele forevigende materiale fra fede surfture fra indland og udland!

Lynæs Surfcenter – Måske lidt ananas i egen juice, da det er samme virksomhed som KITEpro. Når det så er sagt, så er Lynæs stedet at komme, hvis man er bosat på Sjælland og solen står højt. Massere camps, events og aktiviteter for børn og voksne hele sommeren.

Vind og vejr (apps)  

Der findes desværre ikke én app er giver dig et entyddigt svar af hvor der præcis er vind og hvor meget vind der så er. Derfor har vi listet 3 vejr apps i prioriteret rækkefølge, og rådet er simpelthen; tjek dem alle 3 inden du drager afsted.. 

  1.  Sejladsudsigt. Det er farevandsvæsnets rader der er koget ned i en app. Den er gratis og der er klart vores yndlings app, når der skal tjekkes vejrudsigt time for time. Sejladsudsigten er genial, men den har den ulempe, at man ikke kan se nedbør – den erfarne kitesurfer ved, at hvis der er mange byger, så bliver vinden meget ustabil – netop derfor er denne app ikke nok.
  2. YR.no. Det er den Norske rader som på mystisk vis har en anden udsigt en den DMI sender ud.. YR ligger over DMI på denne liste, fordi erfaringen simpelthen er, at de har mere ret end danskerne. Det er ikke med vores gode vilje, men den står 1-0 til nordmændene på metrologfronten.
  3. DMI. Der findes et par apps som bruger DMIs data, personligt bruger jeg den der hedder “vejret fra DMI”, der kan man flippe den på højkant og se en let læselig vejrudsigt, relativt langt ud i tiden også. 

OBS: Lige et no go – brug ALDRIG apples egen “vejr” guide, TV2 vejret eller lign. – de siger intet fornuftigt om vindforhold…

Skal du udenlands, så er windguru uden tvivl den side som performer bedst worldwide! Her kan du også finde vind statistikker på spots, så du kan tjekke om det blæser i den periode du planlægger at tage afsted.

Det ultimativt bedste du kan gøre efter at downloade de 3 vejr-apps er, at finde lokale webcams og vejrmålere. Dem vi kender til er:

Lynæs
Nivå

Tip os hvis du kender flere på Sjælland!

Værd at følge på de sociale medier

Er du på insta? Forstod du spørgsmålet, så ved du i hvert fald hvad jeg snakker om. Hvis der er en sport hvor billeder siger mere end 1000 ord, så er det kitesurfing!

Her er et par af de brugere, som får dig til at bestille en flybillet sydpå midt om natten.

@Nickjacobsen

Verdensmester i gøgl og nyudklækket vinder af Redbull – King of The Air 2017. Er du til stunts, fantastiske billeder og et godt grin, så følg med i livet hos vores danske superhelt.

 

Et opslag delt af Nick Jacobsen (@nick_jacobsen) den

@Kitekooks

Der findes sportsbible for fodbold hovederne, for kitesurferne hedder det kitekooks. Det er fails, memes og alt det som kun internettet kan.

 

@Theresetaabel

DK’s kvindelige håb, hvad angår placeringer på de internationale podier. Ud over at være den vildeste kitesurfer, er hun fantastisk til at dokumentere sin færden rundt omkring på bounty strande og andet godt. Jeg er fan!  

 

Et opslag delt af THERESE TAABBEL (@theresetaabbel) den

 

@keahideaboitiz

Er du til bølger, god stil og strapless freestyle, så er Keahi værd at holde øje med.

 

Et opslag delt af KEAHI DE ABOITIZ (@keahideaboitiz) den

 

@Jesserichman

Manden er ca. 150 høj, men tag ikke fejl… Han løfter baren for hvad der er muligt at gøre med en kite. Det er intet mindre end imponerende!

 

Et opslag delt af Jesse Richman (@jesserichman) den


God fornejelse – Vi skal nok opdatere bloggen!


Jeppe Ingversen

Uddannet Dansk Sejlunion kitesurfing instruktør med over 7 års erfaring med kitesurfing undervisning. Derudover partner i KITEpro og Lynæs Surfcenter